Wednesday, April 13, 2011

Prasangka.

Bismillah.

Yes, I'm like any other teenagers at my age.
I love music. I like to fool around. A lot. And, I hate study :)
Ehhh, jangan cakap korang suka gila gila belajar. Tak baik menipu tau.
But, everyone is different from one another, right? Either physically, or mentally. You choose.
Jangan cakap aku perasan, but I do see myself DIFFERENTLY from others.
I am different from my friends.
I am different from any other teenagers.
I am different from almost everyone. I said almost, okay?

One fact about me (please note that it is a fact), I always wear 'baju kurung' wherever I go.
Outside the house, I mean. Kalau setakat nak hantar lauk kat Aunty Bibi depan rumah pakai baju tidur pun takpe, asalkan bukan Iqmal yang buka pintu :D
Tapi, Pistachios Bakery depan rumah tu aku pergi pakai 'baju kurung' tau.
Okay, my point is, people think that I'm weird.
Yelah, kau bayangkan kau jumpa orang pakai 'baju kurung' tengah tengah Jalan TAR dengan Malaysia yang beriklim Khatulistiwa ni tak ke gila namanya?
Sometimes, I can't help the feeling of being alienated.
True, I admit that I did wonder why I can't be just like any other teenagers, yang tidak perlu susah susah fikir nak gosok baju, main capai je apa yang ada dalam almari.
Kenapa mama dengan ayah tak bagi aku pakai seluar kalau keluar rumah?
At first, memang kitorang adik beradik memberontak.
But as time passed by, and we all become more mature, we did understand why.
(Kadang kadang masih tak puas hati, Astaghfirullah)
Bayangkan, sedangkan orang yang pakai tudung pun orang lain boleh prasangka, lagi kan orang yang pakai 'baju kurung'.
Because of my image, I get mocked by others. I was rejected a few times when I asked for job.
And, I become a person with a very, very, very extremely low-self esteem.
I was afraid to go out and hang out with my friends.
I prefer to stay home, away from people.


But, as I grew up, I know  that my parents are protecting me from all sort of dangers.
Lucky me, I have friends who understand and accept me the way I are, though I know they were confused :)


Tidak, saya tidak alim. Dan, saya tidak mempertikaikan sesiapa yang tidak berpakaian seperti saya.


I'm grateful, because I;m different from others, in a good,and unique way :)
Alhamdulillah.

2 comments:

Amani Yasin said...

menarik, menarik! i like this one :D

izza said...

:')